فروش دستگاه کارتخوان / لوازم جانبی / تعمیر و پشتیبانی

آشنایی با NFC و کاربردهای آن در تکنولوژی و کارتخوان

آشنایی با NFC و کاربردهای آن

یک راه سریع و آسان که در دوران کرونا نیز بسیار کاربردی است ، در این مجله “آشنایی با NFC و کاربردهای آن” با یک روش جدید پرداخت و کاربردهای بسیار مفید آن آشنا خواهید شد.

فناوری NFC


در دنیای تکنولوژی امروز مشتریان شما هنگام خرید کالا یا خدمات انتظار دارند که گزینه های پرداخت وجه متنوعی را ارائه بدهید مانند فروشگاه ما که مشتریان ما انتظار دارند پرداخت آنلاین داشته باشیم یا پرداخت کارت به کارت داشته باشیم و یا حتی پرداخت درب محل.

NFC به چه معناست؟

احتمالاً قبلاً در مورد آن شنیده اید و حتی ممکن است یک تلفن هوشمند با این فناوری داشته باشید، اما به هر حال NFC در تلفن چیست؟ این روزها اکثر گوشی های هوشمند به فناوری Near Field Communication که در معادل فارسی آن “ارتباط حوزه نزدیک” می شود ، مجهز هستند که بیشتر با نام NFC شناخته می شود.

NFC

NFC

به طور خلاصه این یک راه ارتباط بی سیم مبتنی بر فرکانس رادیویی است ، با این حال، برخلاف Wi-Fi یا بلوتوث، تعامل NFC به برد بسیار کوتاهی محدود می شود.

علاوه بر گوشی‌های هوشمند، گاهی اوقات می‌توانید NFC را در تبلت‌ها ، بلندگوها و حتی کنسول‌های بازی مانند Nintendo Switch و 3DS پیدا کنید.

NFC چگونه کار می کند؟

NFC یک فناوری جدید نیست ، این همان فناوری RFID (شناسایی فرکانس رادیویی) است که از دهه های قبل وجود داشته است ، اگر تا به حال از یک کارت کلید برای دسترسی به ساختمان اداری یا اتاق هتل استفاده کرده اید، از قبل با نحوه کارکرد آن آشنا هستید و تقریبا مشابه هم هستند.

مغز اصلی NFC شامل چیپست یا تراشه است که درون یک گوشی یا جاسوئیچی و … قرار می گیرد و با عبور جریان الکتریکی از یک رشته سیم در هم پیچیده شده ، میدان مغناطیسی ایجاد می کند.

هنگامی که یک برچسب (با سیم پیچ خود) در نزدیک آن قرار می گیرد ، بدون هر گونه سیم یا حتی تماس فیزیکی میدان جریان الکتریکی را در برچسب مخصوص القا می کند.

سپس اطلاعات از قبل ذخیره شده را می خواند ، هنگامی که آن را نزدیک دستگاه کارتخوان یا صفحه قفل درب هتل می کنیم ، هر داده ذخیره شده روی برچسب به صورت بی سیم به خواننده یعنی دستگاه کارتخوان یا صفحه قفل درب منتقل می شود.

ان اف سی روی باند فرکانسی ۱۳.۵۶ مگا هرتز تنظیم شده است و می‌تواند با سرعتی بین ۱۰۶ تا ۴۲۴ کیلوبیت بر ثانیه انتقال داده انجام دهد.

تراشه NFC

تراشه NFC

کاربرد های NFC

شاید شما هم مانند اکثر مردم تصور کنید که NFC کارایی چندانی ندارد ، اما واقعیت امر اینطور نیست و بسیاری از کارهای روزمره را با این فناوری می توانید راحت تر و سریعتر انجام دهید ، چند نمونه از کاربردهای NFC را باهم بررسی کنیم :

  1. پرداخت های الکترونیکی و بی سیم
  2. انتقال تصویر از موبایل به تلویزیون یا کامپیوتر
  3. پرینت عکس و فایل
  4. شارژ باتری در گجت های هوشمند
  5. استفاده در انواع کارت های مغناطیسی
  6. انتقال صدا به اسپیکر
  7. استفاده به جای کلید و قفل گشایی

پرداخت های الکترونیکی و بی سیم

زمانی که با مفهوم آشنایی با NFC و کاربردهای آن روبرو هستیم یکی از عمیق ترین کاربردهای آن پرداخت می باشد.

با فعالسازی NFC در گوشی های همراه خود ، با وارد کردن اطلاعات بانکی و ایجاد کیف پول مجازی و اتصال سریع آن از طریق نزدیک کردن به دستگاه کارتخوان پرداخت را انجام می دهید و دیگر لازم نیست شما کارت بانکی خود را از کیف پولتان در بیاورید و بر روی دستگاه کارتخوان بکشید ، مبلغ و رمز را وارد کنید تا تراکنش انجام شود.

دقیقا همین شگفت زدگی را زمانی داشتیم که تازه می خواستیم از کارت های بانکی استفاده کنیم و دیگر لازم نبود پول نقد همراه داشته باشیم و منتظر باقی پول بمانیم.

البته باید به این نکته اشاره کرد که هم تلفن همراه خودتان و هم دستگاه کارتخوان از این قابلیت پشتیبانی کنند.

پرداخت NFC

پرداخت NFC

انتقال تصویر از موبایل به تلویزیون یا کامپیوتر

با استفاده از این ویجت صفحه موبایل خود را می توانید روی تلویزیون هوشمند و یا کامپیوتر خود انتقال دهید ، فیلم سینمایی دلخواه هود را مشاهده کنید یا از بازی کردن در یک صفحه بزرگتر لذت ببرید ، این ویژگی بسیار شبه به ویجت Smart View در گوشی ها و تلویزیون های سامسنوگ می باشد که البته در نسخه های قبل از آن بعنوان Mirronig یاد می شود.

انتقال تصویر موبایل به تلویزیون با NFC

انتقال تصویر موبایل به تلویزیون با NFC

پرینت عکس و فایل

با اتصال تلفن همراه خود به پرینتر دارای این قابلیت می توانید عکس ها و یا حتی فایل های پی دی اف ، ورد و اکسل خود را پرینت بگیرید ، تنظیمان جانبی پرینت نیز در این قابلیت وجود دارد ، برای انجام این کار لازم است اپلیکیشن Mobile Print را بر روی تلفن همراه خود نصب کنید بعد از آن عکس های خود را به سرعت می توانید چاپ کنید.

شارژ باتری در گجت های هوشمند

اگر در برخی از وسایل الکترونیکی شما چیپ NFC وجود داشته باشد می توانید آن را بدون کابل و بی سیم شارژ کنید ، یکی از قابلیت های پرکاربرد این فناوری در جارو ربات های شارژی می باشد که شارژ آن از طریق NFC انجام می گیرد.

استفاده در انواع کارت های مغناطیسی

حتما شما هم در صف های طولانی معطل شده اید ، در صف هایی مثل خرید بلیط مترو یا سلف دانشگاه ، با کمک این فناوری و قرار گرفتن چیپست های آن درون کارت ها به راحتی ژتون خود را دریافت کنید و یا به ریسیورهای مترو نزدیک کنید و وارد شوید ، بدون آنکه معطل در صف های طولانی شوید.

انتقال صدا به اسپیکر

این فناوری در اسپیکرهای متعددی از برند های معتبر وجود دارد ، برای انتقال صدا به جای بلوتوث و یا کابل AUX ، کافی است گوشی موبایل خود را نزدیک محل مشخص شده برای انتقال داده NFC کنید و به راحتی به موسیقی دلخواهتان گوش دهیدو لذت ببرید.

نگران کیفیت پخش و تاخیر در پخش نباشید ، سرعت پخش در این فناوری بالا و کیفیت پخش نیز مانند کابل AUX و یا حتی بیشتر می باشد.

اسپیکر NFC دار

اسپیکر NFC دار

استفاده به جای کلید و قفلگشایی

از فناوری NFC بعنوان کلید نیز استفاده می شود ، بعنوان مثال خودروهای کیلس که با داشتن یک سوئیچ و نزدیک شدن به خودرو درب خودرو باز می شود و به محض دور شدن درب خودرو قفل میشود.

درهای اتاق هتل و کارت های آن نیز از این فناوری استفاده می کنند و حتما در فیلم ها مشاهده نموده اید که مامورین زندان یا کارمندان یک شرکت با این کارت ها از بین در ها عبور می کنند.

کارت قفل NFC

کارت قفل NFC

کارتخوان های دارای NFC

با ورود تکنولوژی NFC به گوشی های همراه ، لوازم و دستگاه های دارای این فناوری نیز وارد به عرصه شدند و NFC در آینده ای نه چندان دور با زندگی ما آمیخته می شود و بطور روزمره از آن استفاده می کنیم.

دستگاه کارتخوان نیز دارای این قابلیت است و این قابلیت باعث می شود صف های شلوغ روبروی صندوق شما ایجاد نشود و هم خودتان و هم مشتریان از خرید لذت ببرید.

در ایران به دلیل عدم وجود زیر ساخت های این فناوری در کارتخوان ها و کیف پول مجازی در گوشی های همراه ، کارکرد چندان زیادی متاستفانه ندارد ، اما مطمئناً در چند سال اخیر شاهد رشد آن در کشور خودمان و جهان خواهیم بود.

برای خرید کارتخوان باید تناسب ویژگی ها و قابلیت های آن را با کسب و کار خودتان را در نظر بگیرید، بعنوان مثال کارتخوان مناسب دستفروشی، کارتخوانی نیست که نیاز به قابلیت NFC داشته باشد.

کارتخوان ها از دیرباز تا کنون تغییرات زیادی داشته اند و سیر تکاملی پیچیده و موفقی داشته و قطعا تکنولوژی های آینده بر روی آن تاثیر گذار خواهد بود.

تاریخچه جامع دستگاه کارتخوان

لوگوی NFC

اگر قصد اتصال تلفن همراه به کارتخوان و یا کارت اتاق هتل به ریسیور و یا هردستگاهی که دارای چیپ NFC است دارید ، کافی است نماد یا لوگوی NFC را بشناسید و دستگاه یا کارت خود را نزدیک آن کنید و تمام ، اتصال برقرار است.

طریقه اتصال NFC

طریقه اتصال NFC

 

 

4 دیدگاه در “آشنایی با NFC و کاربردهای آن در تکنولوژی و کارتخوان

  1. مظفر گفت:

    دمتون گرم خیلی اطلاعات عالی بود

    1. خواهش می کنیم ، انجام وظیفست

  2. علی گفت:

    ۱۰۶ تا ۴۲۴ کیلوبیت بر ثانیه
    انتقال تصویر از موبایل به تلویزیون یا کامپیوتر!!!!
    اطلاعات صحیح نیست. NFC صرفا جهت اتصال دو دیوایس به هم جهت کار با پرتوکول های ارتباطی دیگر است.
    به طور مثال گوشیو تلوزیون را شناسایی میکند و از طریق wifi (یک ارتباط پرسرعت تر) عمل اصلی انجام میشود

  3. Ali Doran گفت:

    البته این را هم اضافه کنم همانطور که در متن اشاره شد کاربردهایی مانند پرداخت الکترونیک نیز دارد.
    البته باید اضافه کنم که ارسال اطلاعات کم حجم مانند آدرس وبسایت از طریق کروم هم دیگر ویژگی آن است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *